polestar
Uutinen

SSAB tekee yhteistyötä Polestarin kanssa ilmastoneutraalin auton kehittämiseksi

SSAB ja ruotsalainen sähköautoyhtiö Polestar ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisen yhteistyön aloittamisesta ilmastoneutraalin auton kehittämiseksi. Ajoneuvoa kehitetään tiiviissä yhteistyössä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi kuljetussektorilla.

Vuonna 2021 julkistetun Polestar 0 -projektin tavoitteena on luoda ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä eliminoimalla päästöt toimitusketjusta. Teräs on ratkaiseva tekijä tämän tavoitteen saavuttamisessa ja vastapaino liikennealan suurelle ilmastojalanjäljelle. Yhteistyössä tutkitaan SSAB:n fossiilivapaan teräksen kaikkia mahdollisuuksia, tavoitteena korvata sekä autoissa normaalisti käytetty perinteinen teräs että korvata muita materiaaleja, joilla on merkittävä hiilijalanjälki.

”Haluamme tukea asiakkaitamme heidän vahvistaessaan kilpailukykyään ja markkina-asemaansa samalla kun autamme heitä eliminoimaan suurelta osin hiilijalanjälkensä. Kuljetussektorilla on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi tässä asiassa ja olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tehdä yhteistyötä Polestarin kanssa näissä kysymyksissä.” sanoo Martin Lindqvist, SSAB:n toimitusjohtaja.

"Hyödynnämme innovaatioita ja yhteistyötä ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Meillä on kunnia ilmoittaa, että SSAB tekee yhteistyötä kanssamme tavoitteenamme kehittää ilmastoneutraali Polestar-auto vuoteen 2030 mennessä. SSAB on edelläkävijä laadukkaan, fossiilivapaan teräksen valmistuksessa. SSAB:n innovatiiviset ratkaisut ovat korvaamattomia auttaessaan meitä vähentämään fossiilisia päästöjä valmistusprosesseistamme ja käyttämistämme materiaaleista", sanoo Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath.

SSAB:n tavoitteena on tarjota fossiilivapaata terästä markkinoille ensimmäisenä teräsyhtiönä vuonna 2026. Tammikuussa 2022 SSAB:n hallitus teki suuntaa-antavan päätöksen yhtiön pohjoismaisen ohutlevytuotannon perusteellisesta uudistamisesta ja vihreän siirtymän nopeuttamisesta. Päätöksen taustalla on fossiilivapaan teräksen voimakkaasti kasvava kysyntä. Tavoitteena on korvata nykyinen ohutlevytuotantojärjestelmä ns. minimill-pohjaisella tuotannolla, joka tarjoaa laajemman tuotevalikoiman ja paremman kustannusaseman. Tavoitteena on samalla päästä suurelta osin eroon yhtiön oman toiminnan hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030, eli 15 vuotta aiemmin kerrottua nopeammin. Vuonna 2021 SSAB allekirjoitti useita kumppanuuksia fossiilivapaaseen teräkseen liittyen muun muassa Volvo Groupin, Volvo Carsin, Cargotecin, Daimlerin/Mercedes-Benzin ja Peabin kanssa.