seula
Uutinen

Metso Outotecin edistyksellistä seulontateknologiaa rautamalmiprojektiin – vedetön seulontaprosessi on ympäristön kannalta kestävä ratkaisu

22.9.2021 klo 15.02
Metso Outotec toimittaa seulontateknologiaa rautamalmiprojektiin eteläiselle pallonpuoliskolle. Laitos käynnistyy vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Tilaus sisältää esi- ja prosessiseuloja ja siihen sisältyy 12 Metso Outotecin BSE-sarjan™ (Banana Screen Elliptical) kaksoisseulaa ja neljä MF-sarjan™ seulaa. Tilaukseen kuuluvat lisäksi seulojen Metrics -etäseurantajärjestelmä sekä asiantuntija- ja asennuspalvelut. 

Veden kulutuksen vähentäminen mineraalien, kuten rautamalmin, jalostuksessa on maailmanlaajuinen haaste. BSE-sarjan patentoidut ja innovatiiviset seulat käsittelevät luonnonkostean rautamalmin ilman lisättyä prosessivettä.

"Olemme tyytyväisiä, että asiakas valitsi prosessiinsa Metso Outotecin kestävät seulontaratkaisut. BSE-seulat soveltuvat erinomaisesti asiakkaan tarpeisiin. Vedetön prosessi pienentää tuotantokustannuksia ja parantaa asiakkaan liiketoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä rautamalmin maailmanmarkkinoilla", kertoo Jouni Mähönen, Metso Outotecin seulontaliiketoiminnan johtaja.

Ratkaisun etuja:

  • BSE-seula™ mahdollistaa kuivaprosessin käytön
  • Laitoksen vedenkulutus pienenee 93 % ja prosessihiekka-altaiden tarve vähenee
  • Koko laitoksen energiankulutus pienenee: sähköä säästyy 18 000 MWh vuodessa verrattuna vettä käyttävään seulontaprosessiin
  • Seulontatehokkuus kasvaa 30 % perinteiseen seulontaan verrattuna
  • Ainutlaatuinen ruuvikiinnitysjärjestelmä parantaa seulojen vaihdon turvallisuutta
  • BSE-seulan korkea suorituskyky laskee pääomakustannuksia.

Metso Outotecin BSE-seulontateknologia on Planet Positive -ratkaisu. Lisätietoa on osoitteessa https://www.mogroup.com/portfolio/bse-series/  (englanniksi).

Metso Outotecilla on kattava valikoima seulontaratkaisuja eri alueiden tarpeisiin ja vaatimuksiin.